De fotoshoot acro Den Bommel

 
De Acrogroep van GV Delta sport had in september een acrokamp georganiseerd op Den Bommel. Ik werd gevraagd om de voor hun nieuwe teams op de foto te zetten. Mooi begin van het nieuwe wedstrijdseizoen. We zijn met de gehele groep naar het strandje gegaan van Den Bommel. Ze toonden mij hun mooiste elementen. Ieder team, wat bestaat uit een duo of trio had een paar elementen wat ik op de foto mocht zetten. Het kamp was speciaal voor de teambuilding. Dit seizoen hebben ze 14 wedstrijdteams die straks gaan uitkomen op KNGU wedstrijden. Ik vond dit een mooie belevenis en ervaring om dit te delen, omdat ik dit nog niet eerder had gedaan. Het was voor herhaling vatbaar.

 

GV Delta Sport te Zierikzee

 

Als je wilt gymmen, dan is de keuze reuze. Voor de allerjongste leden (vanaf het moment dat het kind kan lopen tot 4 jaar) hebben we lessen ouder- en kindgym. Voor kinderen vanaf 4 jaar (tot ongeveer 16 jaar) hebben we diverse gymlessen. De recreatielessen zijn algemene lessen die per leeftijdscategorie voor 1 uur per week worden gegeven. Tijdens deze lessen wordt algemene gymles gegeven voor jongens en meisjes op alle toestellen (brug, balk, lange mat, trampoline met en zonder kast of ander toestel, tumbling en ringen). Af en toe kan eventueel meegedaan worden aan een wedstrijd. Heb je alleen interesse in springonderdelen, dan is de springgroep een groep waar je meer plezier zult hebben.

Freerunnen

Bij Free Running is dat niet zo. Over zaken heen springen staat centraal tijdens deze lessen en hierbij is een trampoline niet altijd nodig. De Free runners gaan ook geregeld samen op pad om in het openbaar (bijvoorbeeld in een stad) hun trucks af te maken. Deze groep bestaat vooral uit 12- tot 18-jarigen en is, net als bijna alle groepen, voor jongens en meisjes. Voor Free runners die meer willen hebben we de mogelijkheid Free Style. Tijdens deze les wordt meer de nadruk op techniek van de gemaakte salto’s en dergelijke gelet zodat de trucks nog beter en moeilijker kunnen worden.
 

Turnen (wedstrijden)

Mocht je aanleg of talent hebben om te leren turnen, dan is een plaats in de selectie misschien iets voor jou. Voor de duidelijkheid: gymmen is gericht op het aanleren van bijvoorbeeld rollen, handstanden, een salto of lopen en springen op een balk. Bij het turnen zijn dit de basisoefeningen en wordt van hieruit alles uitgebreid naar moeilijkere elementen. Bovendien is turnen gericht op het doen van wedstrijden. Bij de selectie zijn jongens en meisjes gesplitst aangezien ze op verschillende toestellen turnen. Er zijn drie selectie groepen. A selectie, B selectie en C selectie.
 

Acrogym

Hou je van turnen, acrobatiek en van samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou! Acrobatische gymnastiek is namelijk een combinatie van gymnastiek en acrobatiek. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie en soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto’s en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!
www.deltasportgym.nl