Een fotograaf is ingehuurd om een feestelijk evenement digitaal vast te leggen.

Het is daarom ook de wens van een fotograaf om zijn / haar diensten zo goed mogelijk en ongestoord uit te kunnen voeren, zodat de opdrachtgever(s) er nog jarenlang herinneringen aan op kunnen halen.

 

Het is natuurlijk voor de fotograaf een crime als omstanders (vrienden, familie, enz.) steeds met hun mobieltjes de werksfeer van de fotograaf verstoren. Hij / zij heeft voor die feestelijke dag een heel draaiboek samengesteld om de gelegenheid tot in de puntjes te fotograferen.

 

Het is voor familie, vrienden en kennissen natuurlijk ook een eer om zelf een paar foto’s te kunnen maken met hun mobieltje. Dit is in strijd met de wederzijdse overeenkomst tussen de opdrachtgevers en de fotograaf.

 

Maar om onenigheid over het wel of niet mogen fotograferen met mobieltjes uit de weg te ruimen zou de fotograaf een moment kunnen inlassen, dat zij wel foto’s met hun mobieltjes kunnen maken.

 

Dit gebeurt in overleg met de opdrachtgevers en zal het bijtijds aan de genodigden worden medegedeeld.

Ook zou het verstandig zijn om geen foto’s op de sociale media te plaatsen voordat de opdrachtgevers daar toestemming voor hebben gegeven.

 

Vriendelijke groet van Jeanette Doorn fotografie